Sos de iaurt cu adaos de pudră microîncapsulată din extract antocianic din coji de ceapă roșie (Allium cepa L.) – produs cu valoare adăugată și tehnologia de obținere

nov. 10, 2022Alimente sustenabile 2022

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Stoica Florina
Judet: Galați
Descriere scurta: Sos de iaurt cu adaos de pudră microîncapsulată din extract antocianic din coji de ceapă roșie, maltodextrina, pectina, izolat proteic din soia - produs cu valoare adăugată și tehnologia de obținere
Documente:
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

Deciziile alimentare luate de consumatori le influențează sănătatea și afectează succesul produselor alimentare pe piața alimentară orientată spre consumator. În prezent, aspectele de nutriție și sănătate ale produselor alimentare au devenit parametri importanți pentru consumatori. Ingredientele mai naturale și conținutul redus de calorii se numără printre tendințele principale care conduc la inovarea actuală a produselor. În ultimii ani, s-a observat un interes crescând pentru utilizarea compușilor derivați din plante pentru creșterea calității pro-sănătate a produselor alimentare. Datele din literatură sugerează luarea în considerare a utilizării cojii de ceapă ca produs secundar valoros în industria de prelucrare a alimentelor, datorită faptului că polifenolii prezenți în aceste coji prezintă a gamă largă de activități biologice.

Obiectul prezentei invenții îl constituie realizarea unui procedeu de obținere a sosului de iaurt pentru salată cu valoare adăugată, prin încorporarea pudrei cu extract din cojile de ceapă roșie (Allium cepa L.). Aceasta pudră microîncapsulată, datorită conținutului bogat în antioxidanți naturali, fibre alimentare, pigmenți naturali conferă produsului valoare biologică sporită. Scopul principal a fost substituirea antioxidanților și coloranților sintetici, cu cei naturali prezenți în cojile de ceapă roșie, care prezintă un potențial antioxidant ridicat și sunt lipsiți de toxicitate. Sosul se caracterizează printr-o activitate antioxidantă remarcabilă, caracteristici senzoriale îmbunătățite (culoare, textură) care pot contribui la creșterea atractivității acestuia.

{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate