În procesul tehnologic sunt folosite ingrediente naturale, de la producători autorizați conform standardelor de calitate și siguranță alimentară HACCP.
Oul de găină este recunoscut ca o excelentă sursă de nutrienți și substanțe biologice active cum sunt și imunoglobulinele Y. Oul conține toate elementele necesare formării și dezvoltării unei noi vieți.
Factorii biologici cu acțiune imunomodulatoare (imunoglobuline Y, ovotransferine, lizozim, ovomucina, ovomacroglobulina s.a.) susțin funcția imunitară.
Imunoglobulinele Y( IgY) sunt anticorpi aviari secretați în mod natural în ou, majoritari din punct de vedere cantitativ și cu funcții similare imunoglobulinelor G de la mamifere, prezente în colostru.
Lizozimul este o enzimă prezentă în secrețiile biologice (saliva, lacrimi),dar si în ou, cu rol important în mecanismul natural de apărare.
Prin consumarea oului în mod obișnuit factorii biologici de interes din compoziția acestuia sunt distruși de tratamentul termic aplicat și/sau procesul de digestie.
Mierea este folosită ca aliment și medicament încă din antichitate. Conține zaharuri ușor asimilabile, vitamine, minerale, enzime, flavone, flavonoide, compuși aromatici, fitohormoni, acizi organici s.a. Mierea este cel mai rapid și puternic energizant natural, fiind un aliment complet și complex, cu multiple beneficii pentru organismul uman. Aceasta este recomandată pentru revitalizarea celor în vârstă.
Prin biotehnologia liofilizării am adus componentele nutritive, imunologice şi biologice din ou și miere în pulbere orodispersabilă bioactivă, care administrată persoanelor în vârstă le asigură suport imunitar și nutritiv .
Fii primul care evalueaza proiectul.