Prezenta invenție se referă la o metodă nouă de preparare a unui produs de
patiserie de tip pandişpan, reinventată utilizȃnd doar ingrediente de origine
vegetală şi încorporȃnd în matrice reziduuri de fructe şi legume pentru
asigurarea structurii, a caracteristicilor senzoriale şi îmbunătățirea valorii
nutriționale. Astfel, ouăle se înlocuiesc cu un amestec de apă şi seminţe de in
măcinate, în echivalent, drojdia se înlocuieşte cu praf de copt, făina se
înlocuieşte în diferite procente cu resturi de fructe şi legume provenite de la
procesarea acestora din urmă pentru diverse băuturi proaspăt stoarse.
Produsul dezvoltat, denumit “vegapan”, poate fi utilizat ca atare sau ca şi bază
în dezvoltarea unor produse de patiserie funcționale, ce pot valorifica sute de
kg de resturi de fructe şi legume rămase zilnic după obținerea fresh-urilor,
resturi ce în condiții normale sunt aruncate
Fii primul care evalueaza proiectul.