Maioneză cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie – produs cu valoare adăugată

oct. 29, 2021Alimente functionale 2021

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Lazăr (Mistrianu) Silvia
Judet: Brăila
Descriere scurta: Maioneză cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie - produs cu valoare adăugată   Autori: Lazăr (Mistrianu) Silvia, Râpeanu Gabriela, Horincar Georgiana, Andronoiu Doina Georgeta, Stănciuc Nicoleta, Constantin Oana Emilia
Documente:
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

Maioneză cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie – produs cu valoare adăugată

 

Autori: Lazăr (Mistrianu) Silvia, Râpeanu Gabriela, Horincar Georgiana, Andronoiu Doina Georgeta, Stănciuc Nicoleta, Constantin Oana Emilia

 

 

        Invenția vizează descrierea unui procedeu de obținere a maionezei cu valoare adăugată, prin încorporarea pudrei obținută din cojile de sfeclă roșie, o sursă importantă de compuși biologic activi, cu funcționalitate ridicată, în special cu potențial antioxidant, colorant și de aromă.

        Maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri, este o emulsie tip ulei în apă, folosită cu preponderență în preparatele culinare de tip fast-food, catering, ș.a. pentru a îmbunătăți caracteristicile senzoriale, precum: gustul, aroma, textura, consistența preparatelor. Maioneza se obține din următoarele ingrediente: ulei de floarea soarelui, praf de gălbenuș de ou, sare de lămâie, sare, și pudra din cojile sfeclei roșii, care reprezintă sursa de antioxidanți naturali ce conferă protecție împotriva oxidării, contribuie la îmbunătățirea culorii și aromei, și implicit crește atractivitatea și încrederea consumatorilor în produsele alimentare.  

        Astfel, utilizarea pudrei din cojile de sfeclă roșie ca ingredient funcțional reprezintă o alternativă naturală a antioxidanților și coloranților sintetici din maioneză, care au efect cumulativ și pot afecta sănătatea consumatorilor. În plus, se remarcă o direcție de valorificare a subproduselor din sfeclă roșie prin identificarea unei noi surse de antioxidanți, coloranți naturali care pot fi folosiți în scopul obținerii unor produse alimentare sănătoase, contribuind la creșterea calității vieții. De asemenea, invenția contribuie la susținerea economiei circulare prin valorificarea subproduselor rezultate în urma industrializării sfeclei roșii.

{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate