INGREDIENT TRIBIOTIC OBȚINUT PRIN CO-FERMENTARE CU CONSORȚII DE MICROORGANISME DIN CULTURI ARTIZANALE (KOMBUCHA ȘI GRANULE DE CHEFIR DE LAPTE)

oct. 12, 2022Biotehnologii 2022

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Marina, Pihurov*, Bogdan, Păcularu-Burada,, Mihaela, Cotârleț , Gabriela-Elena, Bahrim
Judet: Galați
Descriere scurta: . Acest studiu a vizat evaluarea funcționalității în co-cultură a consorțiilor de microorganisme asociate microbiotei membranei celulozice de kombucha și granulelor de chefir de lapte, utilizate în fermentarea unui mediu nou formulat pe bază de ceai negru, suplimentat cu colostru bovin și zahăr, pentru a produce compuși bioactivi cu potențial funcțional. Ideea de a asigura funcționarea în simbioză a microorganismelor din aceste culturi artizanale este pentru prima dată utilizată în acest studiu, iar rezultatele obținute în ceea ce priveste potențialul tribiotic al produsului fermentat oferă perspective valoaroase pentru diversificarea gamei de bioingrediente cu proprietăți funcționale îmbunătățite.
Documente:
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

Culturile artizanale, kombucha (SCOBY – Symbiotic Culture of Bacteria and Yeasts) și granulele de chefir din lapte reprezintă consorții de microorganisme
sălbatice care includ bacterii lactice, bacterii acetice, drojdii și bacteriofagi cu proprietăți biochimice valoroase în producerea de compuși bioactivi, cu rol
tehnologic și funcțional. Astfel, prin procese fermentative controlate se obțin tribiotice (prebiotice, probiotice și postbiotice) cu numeroase beneficii in vitro
și in vivo. Acest studiu a vizat evaluarea funcționalității în co-cultură a consorțiilor de microorganisme asociate microbiotei membranei celulozice de
kombucha și granulelor de chefir de lapte, utilizate în fermentarea unui mediu nou formulat pe bază de ceai negru, suplimentat cu colostru bovin și zahăr,
pentru a produce compuși bioactivi cu potențial funcțional. Ideea de a asigura funcționarea în simbioză a microorganismelor din aceste culturi artizanale
este pentru prima dată utilizată în acest studiu, iar rezultatele obținute în ceea ce priveste potențialul tribiotic al produsului fermentat oferă perspective
valoaroase pentru diversificarea gamei de bioingrediente cu proprietăți funcționale îmbunătățite.

{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate