Inghetata functionala cu continut redus de grasime si procedeu de obtinere a acesteia

nov. 14, 2022Alimente funcționale 2022

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Adriana Dabija, Georgiana Codina, Mircea Sestac
Judet: Suceava
Descriere scurta: Invenţia se referă la un produs de tip desert lactat congelat, cu rol de aliment funcţional, în compoziţia căruia intră doar ingrediente naturale: urdă, dulceață de nuci verzi, ulei din miez de nucă, fibre de morcovi, fără adaos de zahăr sau aditivi alimentari şi la un procedeu de obţinere a acesteia. Înghețata – produs finit, prin compoziţia sa, este un aliment funcţional complet, cu un conţinut ridicat de proteine, vitamine A, E, F, C, complexul B, carotenoide, substanţe minerale, oligoelemente cu o mare valoare biologică.
Documente:
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

Înghețata – produs finit, prin compoziţia sa, este un aliment funcţional complet, cu un conţinut ridicat de proteine, vitamine A, E, F, C, complexul  B, carotenoide, substanţe minerale, oligoelemente cu o mare valoare biologică.

Aplicarea invenţiei conduce la obţinerea următoarelor avantaje:

  • obţinerea unui sortiment de îngheţată care poate fi consumată de către persoanele ce suferă de diabet, obezitate, întrucât la obţinerea acestui desert lactat congelat nu se utilizează zahărul, acesta este înlocuit cu zahărul natural existent în sucul de mere concentrat utilizat în reţeta de fabricaţie a dulceții de nuci verzi;
  • obţinerea unui sortiment de îngheţată cu un conținut redus de lipide și lactoză și aport proteic valoros prin utilizarea urdei ca produs lactat în compoziția mixului; proteinele din urdă sunt proteine care se evacuează repede din stomac şi tranzitează intacte, fapt ce contribuie la păstrarea bioactivităţii în intestine. De asemenea, aceste proteine au un conţinut mai ridicat în aminoacizi esenţiali, în special aminoacizi cu sulf (cisteină, metionină) ceea ce le măreşte valoarea biologică;
  • obținerea unui sortiment de îngheţată fortifiat cu compușii valoroși din nucile verzi și uleiul din miez de nucă, astfel: conținutul de iod contribuie la menținerea sănătății stomacului și ficatului, la purificarea sângelui; vitaminele A, E, F, C, complexul B, alături de minerale precum fosfor, calciu, fier, seleniu, zinc, potasiu sunt elementele care conferă nucilor proprietăţi imunostimulatoare și reprezintă cea mai bună hrană pentru creier; substanțele active prezente în miezul nucilor verzi au efecte pozitive în cazul afecțiunilor neurologice, reglează nivelul colesterolului în sânge, tensiunea arterială, reduc riscul de infarct și întăresc vasele de sânge.
{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate