IAURT FĂRĂ LACTOZĂ FORTIFICAT CU FIER

nov. 21, 2021Alimente functionale 2021

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Tatiana Capcanari, dr., conf. univ., Eugenia Covaliov, dr., Aurica Chirsanova, dr., conf. univ., Rodica Siminiuc, dr., conf. univ
Judet: București
Descriere scurta: obţinerea unui sortiment de iaurturi naturale destinate pacienţilor intoleranţi la lactoză și oamenilor cu alergii la acest component, produse echilibrate din punct de vedere acido-bazic, cu care vor ajuta la remedierea carenţei de fier, problemei atât de actuale pentru Republica Moldova.
Documente:
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

Invenţia se referă la industria produselor lactate și poate fi utilizată în producţia de alimente funcţionale, cu destinaţie special şi
anume la fabricarea iaurtului fără lactoză fortificat cu Fier. Problema pe care o rezolvă invenţia constă în extinderea bazei de
produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziţiei chimice și a
valorii biologice a iaurtului prin fortificarea acestuia cu Fe; reducerea cantităţii de stabilizator și a duratei de fermentare.
Esenţa invenţiei constă în aceea că iaurtul fără lactoză pe bază de lapte de origine animală fortificat cu Fe conţine lapte de vacă
/ capră cu 2,5 % grăsime 97,0…99,0% mas., fier neorganic 0,7…1,0% mas., ferment lactaza 0,5…0,7% mas., stabilizator
0,2…0,3% mas., culturi starter pentru iaurt 10-20 DCU/100 l lapte.

{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate