Invenţia se referă la industria produselor lactate și poate fi utilizată în producţia de alimente funcţionale, cu destinaţie special şi
anume la fabricarea iaurtului fără lactoză fortificat cu Fier. Problema pe care o rezolvă invenţia constă în extinderea bazei de
produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziţiei chimice și a
valorii biologice a iaurtului prin fortificarea acestuia cu Fe; reducerea cantităţii de stabilizator și a duratei de fermentare.
Esenţa invenţiei constă în aceea că iaurtul fără lactoză pe bază de lapte de origine animală fortificat cu Fe conţine lapte de vacă
/ capră cu 2,5 % grăsime 97,0…99,0% mas., fier neorganic 0,7…1,0% mas., ferment lactaza 0,5…0,7% mas., stabilizator
0,2…0,3% mas., culturi starter pentru iaurt 10-20 DCU/100 l lapte.
Be the first to leave a review.