Produsele lactate au un rol important in dieta umană datorită numeroaselor avantaje ale acestora. Laptele de capră este mai bogat în lactalbumină, conținutul de grăsime ridicat, globulele de grăsime sunt mai mici, deci, smântânirea se realizează mai greu dar asimilarea de către organism este mai bună. Este mai bogat în proteine serice, ceea ce îi crește valoarea nutritivă.
Astfel a fost conceput acest nou tip de iaurt din lapte de capră îmbogățit cu microcapsule din fructe de aronia.
Fructele de aronia aparțin familiei Rosaceae și sunt native din America de Nord. Cultivarea acestor fructe a devenit tot mai populară datorită compușilor bioactivi pe care îi conține. Printre proprietățile sale, se pot enumera cele antioxidante, antidiabetice, antivirale și antiinflamatoare. Efectele benefice asupra organsimului uman, se datorează conținutului de polifenoli, flavonoide și clorofilă, ceea ce împreună cu iaurtul din lapte de capră rezultă un aliment funcțional.
Fii primul care evalueaza proiectul.