Probele de sfeclă roșie proaspete, uscate sau liofilizate, îmbogățite cu Lb plantarum BL3, au prezentat o activitate antioxidantă ridicată, un conținut crescut de betalaine și polifenoli, astfel încât utilizarea lor ca nutraceutice este clar justificată. Produsele nutraceutice funcționale obținute, pe bază de sfeclă roșie, îmbogățite cu bacterii lactice, au fost concepute pentru consumul zilnic sub formă de produși metaboliți antioxidanți pentru o dietă echilibrată care ar putea oferi un conținut ridicat de molecule bioactive, în principal datorită faptului că aceste molecule antioxidante au prezentat un potențial mare în eliminarea radicalilor liberi, compuși care afectează celulele sănătoase, cauzând astfel numeroase boli sau afecțiuni. Produsele funcționale concepute, ca doză unică gata de consum, pot asigura un aport zilnic, optim, microorganisme probiotice, o concentrație care este suficientă pentru a atinge un acțiune probiotică asupra organismului uman.
Fii primul care evalueaza proiectul.