În această lucrare, ne-am propus să investigăm pudră de Chlorella vulgaris într-un proces fermentat și influența sa asupra dezvoltării probioticelor Lactobacillus fermentum și Lactobacillus rhamnosus. Am încercat, de asemenea, să introducem xilitolul ca îndulcitor, deoarece este unul dintre puținii îndulcitori existenți care poate aduce beneficii pentru sănătate și poate fi consumat chiar și de către diabetici. Cercetările au arătat că pulberea de Chlorella prezintă un substrat excelent pentru dezvoltarea Lactobacillus fermentum și Lactobacillus rhamnosus În probele în care a fost adăugată pulberea de Chlorella în concentrație de 1,5%, au fost observate schimbări majore în dezvoltarea lactobacililor. În ceea ce privește adăugarea de xilitol în concentrație de 1,5% în băutură, a fost posibil să se observe efectul antibacterian al acestuia. Adăugată în combinație, Chorellla poate reduce efectul antimicrobian al xilitolului și are rol de îndulcire. Polifenolii totali și activitatea antioxidantă au crescut după fermentare în comparație cu proba de control. Simularea gastrointestinală a avut loc după 30 de zile, când produsul a fost păstrat la -18˚ C și s-a măsurat viabilitatea. Această băutură este recomandată persoanelor care suferă de diabet și celor care adoptă un stil de viață vegan. Această băutură este o sursă sigură de probiotice, iar adăugarea de Chlorella face ca produsul să aducă și alte beneficii consumatorului, deoarece este bogat în proteine, vitamine și minerale.
Fii primul care evalueaza proiectul.