„Sisteme naturale fenolice de protecție antioxidantă pentru lipide alimentare obținute din specii de arbuști din genul Vaccinium și evaluarea bioaccesibilității pe parcursul digestiei gastrointestinale”
În prezent, există un interes în creştere pentru controlul oxidării lipidelor polinesaturate, fenomen care este responsabil atât pentru deteriorarea calităţii alimentelor cât şi pentru distrugerea ţesuturilor în organismul uman, iar compartimentul gastric a fost propus ca fiind sistemul principal pentru apariţia stresul oxidativ ce are ca şi cauză alimentația.
Mai mult, identificarea de resurse vegetale bogate în antioxidanți fenolici, precum și dezvoltarea de noi produse naturale pentru a fi utilizate ca alimente funcționale a fost o mare preocupare în ultimii ani.
Dezvoltarea de noi produse alimentare funcționale bogate în antioxidanţi fenolici obținute din frunze şi lăstari ale speciilor de arbuști din genul.
Vaccinium, afinul şi merişorul, pentru a fi utilizate în protecţia oxidării lipidelor din alimente.
Fii primul care evalueaza proiectul.