Invenția se referă la o compoziție pentru obținerea unui substitut hipoglucidic al pâinii, un produs alimentar asemănător organoleptic cu pâinea, destinat substituirii acesteia în dietele sărace în carbohidrați. Produsul obținut din compoziţia conform invenției are la bază un mix de făini obținute prin degresarea și măcinarea diverselor semințe și fructe oleaginoase, semințe, fibre alimentare și proteine vegetale și este caracterizat printr-un conținut de carbohidrați cu 80-90% mai redus decât pâinea – 6.8g/100g, un conținut scăzut de zaharuri – 0.21g/100g și are, totodată, un conținut bogat în proteine – 22.5g/100g, fibre – 21.3g/100g, grăsimi nesaturate – 11.69g/100g și acizi grași omega 3 – 4.9%. Produsul obținut din compoziţia conform invenției este receptat senzorial și psihologic ca fiind pâine și, astfel, o poate înlocui fără a crea senzația de schimbare a obișnuințelor alimentare, fiind recomandat în dietele persoanelor cu diabet, prediabet, supraponderabilitate, obezitate, boli cardiovasculare, epilepsie și alte boli neurologice.
Be the first to leave a review.