ActiFishPack-Sistem de ambalare activă a peștelui proaspăt

nov. 14, 2022Securitate alimentară 2022

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Socaciu Maria-Ioana
Judet: Cluj
Descriere scurta: Prezentul proiect se referă la ambalarea peștelui proaspăt într-un material de ambalare activ pe bază de izolat proteic din zer incorporat cu ulei esențial de tarhon în vederea exinderii perioadei de valabilitate a produsului
Documente:
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

Păstrăvul fântânel (Salvelinus fontinalis) este o specie de pește de apă dulce din genul Salvelinus din familia Salmonidae (Compendiul speciilor invazive). În condiții normale de păstrare la frigider, perioada de valabilitate a acestuia este limitată de dezvoltarea reacțiilor enzimatice și chimice. Prin urmare, păstrarea calității peștelui pe parcursul lanțului de aprovizionare este o provocare pentru producători.
În cadrul acestui studiu a fost studiată eficiența filmelor comestibile preparate din soluții izolate de proteine ​​din zer denaturate termic, cu (WPIf+2,5%TEO) și fără ulei esențial de tarhon (WPIf), asupra calității și termenului de valabilitate a probelor de păstrăv fântânel în timpul depozitării la 4°C.
Probele de pește control și cele acoperite au fost evaluate periodic (la 3 zile) pe parcursul a 15 zile de depozitare privind pH, conductivitate electrică (EC), azot bazic volatil total (TVB-N), substanțe reactive la acid tiobarbituric ( TBARS), microbiologice (număr total de germeni(TVC), număr total de bacterii psihrotrofe (PTC), bacterii lactice (LAB) și bacterii producătoare de H2S, precum și proprietățile senzoriale (decolorarea, mirosul și acceptabilitatea generală). WPIf+2,5%TEO s-a dovedit a fi eficient în timpul depozitării la 4°C. Uleiul esențial de tarhon a provocat întârzieri ale reacțiilor chimice și creșterea microorganismelor în proba de pește, ducând la menținerea atributelor senzoriale dorite pentru o perioadă mai lungă. În același timp, datorită nivelului scăzut de încorporare, uleiul esențial de tarhon nu a afectat proprietățile organoleptice ale probei de pește.

{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate