Topping pentru deserturi cu activitate antioxidantă și conținut crescut de fibre

oct. 26, 2021Alimente functionale 2021

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Condurache (Lazăr) Nina-Nicoleta*, Râpeanu Gabriela, Stănciuc Nicoleta, Andronoiu Doina Georgeta, Bahrim Gabriela-Elena
Judet: Galați
Descriere scurta: Invenția descrie procedeul de obținere al unui topping/sos dulce cu valoare adăugată în care s-a încorporat pudra obținută din extract antocianic din coji de vinete (Solanum melongena ).
Documente:
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

Sosurile dulci sunt folosite cu preponderență la preparatele de tip desert cum ar fi înghețata, gogoșile sau clătitele și are ca scop îmbunătățirea caracteristicilor senzoriale ale preparatelor precum: culoarea, gustul sau aroma. Compoziția toppingurilor de pe piață este formată preponderent din zahăr și sirop de glucoză-fructoză, conținând de asemenea și conservanți și coloranți de sinteză chimică care consumați în cantități mari pot produce efecte negative asupra organismului uman. Cojile de vinete reprezintă o sursă importantă de antociani, cu funcționalitate ridicată datorită potențialului antioxidant și colorant. Toppingul se obține din următoarele ingrediente: ciocolată albă, lapte de vacă, zahăr, amidon din porumb, sare, acid citric și pudra din cojile de vinete. Pudra reprezintă o sursă de antioxidanți naturali respectiv polifenoli, flavonoide și antociani, cu potențiale efecte benefice asupra organismului uman, ce contribuie la îmbunătățirea culorii produsului. Totodată, crește conținutul de fibre datorită conținutului de poliglucide folosite ca matrice de încapsulare. Astfel, utilizarea pudrei ca ingredient funcțional în sosul pentru deserturi duce la substituirea antioxidanților și coloranților sintetici cu cei naturali prezenți în cojile de vinete care prezintă un potențial antioxidant ridicat și sunt lipsiți de toxicitate.

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate