Procedeu de extragere a manoproteinelor din sedimentele levurilor de bere

oct. 13, 2021Ingrediente inovatoare 2021

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Beșliu Alina, Chiselița Natalia, Chiselița Oleg, Efremova Nadejda, Tofan Elena, Lozan Ana
Judet: București
Descriere scurta: Invenția se referă la biotehnologiile microbiene, în special la procedeu de extragere a manoproteinelor din sedimentele de levuriene din industria berii cu potențial înalt de aplicare în industria alimentară.
Documente:
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

Invenția se referă la biotehnologiile microbiene, în special la un procedeu de extragere a manoproteinelor din sedimentele levuriene din industria berii cu potențial înalt de aplicare în industria alimentară în calitate de agenţi de îngroşare şi gelifianţi în producerea maionezei, siropurilor şi gemurilor.

Esența: Procedeul conform invenţiei include, utilizarea biomasei de levuri de bere decongelate (30 g) care se amestecă cu 30 ml soluţie tampon fosfat de sodiu (raport 1:1), apoi se supune autolizei la +37°C sau +45°C timp de 8 ore, cu agitare periodică, apoi se efectuează centrifugarea şi prelucrarea sedimentelor restante cu soluţie 1N NaOH (raport 1:5) la temperatura de 80±5°C timp de 2 ore, centrifugarea la 3500 rot./min. timp de 15 minute, supernatantele alcaline obţinute se sedimentează cu alcool etilic 96% în volum 1:2  (se sedimentează fulgi de culoare alb-bej cu consistenţă vâscoasă). Standardizarea manoproteinelor obținute.

Avantajul invenţiei constă în elaborarea unui procedeu de extracţie a manoproteinelor din sedimentele levuriene de la producerea berii, care permite obţinerea cu 7-16% manoproteine mai multe faţă de soluţia cea mai apropiată, utilizarea deşeurilor industreale, reducerea timpului de autoliză, temperaturii şi cantităţii de alcool etilic utilizat.

Domenii de aplicare: Industria alimentară, Oenologie, Medicină  și Zootehnie.

Rezultatele au fost obținute în cadrul Proiectului 20.80009.5107.16 „Preparate microbiene biologic active noi pentru majorarea potenţialului reproductiv şi productiv al animalelor de interes zootehnic”, finanțat de ANCD.

{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate