Procedeu de cultivare a levurilor Rhodotorula gracilis

oct. 13, 2021Proteine alternative 2021

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Beșliu Alina, Efremova Nadejda, Usatîi Agafia
Judet: București
Descriere scurta: Invenția se referă la nanotehnologii și biotehnologii microbiene, în special la un procedeu de stimulare a conținutului de proteine și aminoacizi esențiali în biomasa levurilor Rhodotorula gracilis cu potenţial înalt de aplicare în industria alimentară, farmaceutică, cosmetică şi zootehnică. Procedeul conform invenției include cultivarea pe mediu YPD timp de 72 de ore a tulpinii de levuri Rhodotorula gracilis CNMN-Y-30 cu adăugarea nanoparticulelor ZnO (<50 nm) în concentrație de 20-70 mg/L. Rezultatul tehnic al invenției constă în creșterea conținutului de proteine și aminoacizi esențiali cu 32-89%, comparativ cu controlul și reducerea timpului de cultivare.
Documente:
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

Proiectul  se referă la biotehnologiile microbiene, în special la procesul de creștere a conținutului de proteine ​​și aminoacizi esențiali din biomasa levurilor Rhodotorula gracilis.

Esență: Procedeul, conform invenției, prevede obținerea suspensiei de levuri a tulpinii Rhodotorula gracilis CNMN-Y-30 crescute timp de 24 de ore pe mediu YPD, inocularea suspensiei în concentrație de 5% volum și cultivarea pe mediul YPD cu adăugarea nanoparticulelor ZnO cu dimensiunea de 50 nm în concentrație 20.0-70.0 mg/L, la temperatura 28…300C cu agitare continuă la 180…200 rot/min în decurs de 72 ore, totodată mediul nutritiv conține, g/L: peptonă – 20,0; glucoză – 20,0; extract de drojdie – 10 ml; apă potabilă – 1.0 L, pH 5.5.

Avantaj: Rezultatul tehnic al invenției constă în creșterea semnificativă a conținutului de proteine ​​și aminoacizi esențiali cu 32% -89% în biomasa levuriană comparativ cu controlul și reducerea timpului de cultivare până la 72 de ore.

Domenii de aplicare: Industria alimentară, Medicină – Sănătate-Cosmetice și industria farmaceutică

{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate