Nutrigenetica și medicina personalizată, teme abordate în prima zi a conferințelor INOVALIMENT

nov. 24, 2020Stiri

Cei mai buni cercetători și specialiști din țară și din străinătate participă, zilele acestea, la INOVALIMENT primul târg din România, dedicat exclusiv cercetării alimentare. Timp de 5 zile, peste 45 de cercetători își vor prezenta  lucrărilor științifice la primul Târg Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar. De asemenea, vor avea loc o serie de conferințe tematice de înaltă valoare știintifică, susținute de specialiști din România, dar și din afara țării.

Oameni de știință, specialiști în domeniul inovației, au făcut schimb de cunoștințe în cadrul primei zile de conferințe din cadrul celui mai important eveniment de cercetare alimentară. În cadrul conferințelor  Inovaliment  au fost  abordate nutrigenetica și medicina personalizată, științe noi, apărute în urma progresului făcut în domeniul medicinei, generat de secvențierea ADN-ului și cunoașterea genomului uman.

Cercetător cu peste 17 ani de experiență universitară în domeniul nutriției și nutrigeneticii în SUA și România, doctorul genetician Mihai Niculescu a vorbit și despre cea mai importantă descoperire medicală din ultima perioadă, testul nutrigentic.

O altă teamă abordată în cadrul INOVALIMENT a fost gastronomia, care dezvăluie o nouă față inovatoare a bucătăriei. Practic folosim aceleași ingredient, dar, cunoscând structua chimică și procesele de pregătire inovative, care schimbă complet textura și forma alimentelor, păstrând, în același timp, intacte gustul și calitățile nutriționale, vom putea beneficia de efecte benefice asupra sănătății și longevității.

INOVALIMENT va avea loc online, pe site-ul www.inovaliment.ro, în perioada 23-27 noiembrie. Evenimentul este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Forumul Investitorilor Români și Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați.

Înscrierea la conferințele INOVALIMENT se face prin completarea unui formular, pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Participarea este GRATUITĂ!