DEZVOLTAREA UNOR PRODUSE FUNCŢIONALE PE BAZĂ DE COMPONENTE BIOACTIVE DIN SFECLĂ ROŞIE ŞI BACTERII PROBIOTICE

nov. 2, 2021Alimente functionale 2021

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Enachi Elena
Judet: Galați
Descriere scurta: Trei tipuri de produse funcţionale pe bază de componente bioactive din sfeclă roşie şi bacterii probiotice. Autori: Elena Enachi, Vasilica Barbu, Monica Boev, Mihaela Cotârleţ, Gabriela Bahrim.
Documente:
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

Probele de sfeclă roșie proaspete, uscate sau liofilizate, îmbogățite cu Lb plantarum BL3, au prezentat o activitate antioxidantă ridicată, un conținut crescut de betalaine și polifenoli, astfel încât utilizarea lor ca nutraceutice este clar justificată. Produsele nutraceutice funcționale obținute, pe bază de sfeclă roșie, îmbogățite cu bacterii lactice, au fost concepute pentru consumul zilnic sub formă de produși metaboliți antioxidanți pentru o dietă echilibrată care ar putea oferi un conținut ridicat de molecule bioactive, în principal datorită faptului că aceste molecule antioxidante au prezentat un potențial mare în eliminarea radicalilor liberi, compuși care afectează celulele sănătoase, cauzând astfel numeroase boli sau afecțiuni. Produsele funcționale concepute, ca doză unică gata de consum, pot asigura un aport zilnic, optim, microorganisme probiotice, o concentrație care este suficientă pentru a atinge un acțiune probiotică asupra organismului uman.

{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate