DEZVOLTAREA UNOR PRODUSE FUNCȚIONALE PE BAZĂ DE BACTERII PROBIOTICE ȘI COMPUȘI BIOLOGICI ACTIVI DIN MORCOV

nov. 1, 2021Alimente functionale 2021

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Turturică Mihaela
Judet: Galați
Descriere scurta: Invenția vizează descrierea unor procedee de obținerea a trei produse funcționale pe bază de bacterii probiotice și compuși biologici activi din morcov. Consumul sau îmbogățirea produselor alimentare cu subproduse de morcov au un impact bun asupra sănătății umane, cu multiple beneficii. Compușii polifenolici care se găsesc în coaja de morcov au acțiuni antioxidante, antimutagenice și antitumorale, iar fibrele lor alimentare previn bolile de inimă, constipația, cancerul și controlează nivelul zahărului din sânge.
Documente:
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

În ultimii ani industria alimentară este într-o continuă dezvoltare, fapt ce a condus la îmbunătățirea problemelor legate de siguranța alimentară cât și de sustenabilitate. Consumatorii în ziua de astăzi cer produse alimentare cât mai sănătoase și mai sigure, provenite din surse naturale, cu o durată de valabilitate crescută.
Invenția se referă la obținerea a trei produse pe bază de bacterii probiotice și compuși biologic activi din morcov precum: un tip de gustare pe bază de morcovi (chips), cuburi proaspete de morcovi și pudră de morcov. Aceste trei tipuri de produse sunt destinate tuturor categoriilor de consumatori, având un indice caloric scăzut și un conținut nutritiv ridicat în ceea ce privește conținutul de carotenoide.
Morcovul reprezintă una dintre cele mai apreciate legume ce poate poate fi consumat atât în stare crudă, gătit cât și sub formă de sucuri. Morcovii prezintă în compoziția lor o cantitate mare de proantocianidine, saponine, un conținut ridicat de fibre, un conținut ridicat de polifenoli total, flavonoide totale dar și carotenoide totale. De asemenea, morcovul prezintă numeroase activități biologice, exercită efect antioxidant, anticancerigen, previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare și reduc dezvoltarea bolilor degenerative. Bacteriile lactice (LAB) joacă un rol esențial în îmbunătățirea calității microbiologice și în extinderea termenului de valabilitate al multor produse alimentare funcționale.
De asemenea, nevoia consumatorilor de a beneficia de produse funcționale inovatoare evidențiază potențialul acestor tipuri de produse. Ca atare, această invenție prezintă drept cele mai importante obiective analiza celor trei tipuri de produse din morcovi îmbogățite cu LAB pentru a evidenția funcționalitatea acestora și, de asemenea, valoarea lor nutrițională.

{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate