conferintele inovaliment 2021

Participa la competitie

Conferințele Științifice „INOVALIMENT” 2021

22-26 Noiembrie

23 Noiembrie – “Tehnologii alimentare noi”

  1. “Concepte moderne privind obținerea și utilizarea produselor probiotice, pentru creșterea calității vieții” – ora 11:00
    Speaker: Prof. Dr. Ing. Gabriela Bahrim, Decan, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, Galați
  1. “Procesarea sustenabilă a alimentelor și siguranța alimentară” – ora 13:00
    Speaker: Prof. Dr. Nastasia Belc, Director, Institutul pentru Bioresurse Alimentare

24 Noiembrie – ”Alimente sustenabile”

  1. “Alimentele sustenabile, componente esențiale ale dezvoltării durabile. Date statistice și măsuri de combatere a risipei alimentare” – ora 10:00
    Speaker: Laszlo Borbely, Secretar de Stat, Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României
  1. “Spirulina artizanală, o oportunitate pentru România, după succesul francez” – ora 11:00
    Speaker: Romain Couderc, Co-founder Spinoa
  1. “Sunt insectele hrana viitorului? De la proteine la alimente funcționale” – ora 14:00
    Speaker: Constantin Muraru, Research Manager, IPIFF Bruxelles

    25 Noiembrie – “Alimente funcționale și bioprocesare”

    1. “Dezvoltarea și implementarea de metode instrumentale, pentru autentificarea mierii de albine și depistarea falsificărilor” – ora 10:00
      Speaker: Prof. Mircea Oroian, Decan, Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea ”Ștefan cel Mare”, Suceava
    1. “Bacterii probiotice încorporate în produse alimentare” – ora 12:00
      Speaker: Prof. Dr. Dan Vodnar, Prorector USAMV Cluj, specialist în gastronomie moleculară
    1. “Utilizarea tehnicii de imprimare 3D, pentru dezvoltarea unui produs funcțional” – ora 13:00
      Speaker: Amalia Nemeș, inginer, doctorand USAMV Cluj
    1. Bioprocesarea deșeurilor municipale, în vederea obținerii de acid lactic, pentru industria alimentară și farmaceutică” – ora 13:50
      Speaker: Adrian Martău, inginer, doctorand USAMV Cluj
    1. “Aplicarea tehnicilor de bioprocesare, pentru valorificarea uleiului alimentar rezidual” – ora 14:30
      Speaker: Laura Mitrea, cercetător științific, doctor în biotehnologii, ”Institutul pentru Științele Vieții”, Cluj
    1. Îmbunătățirea profilului bioactiv al tărâțelor de grâu și de ovăz, cu ajutorul tratamentului termic industrial” – ora 15:00
      Speaker: Lavinia Mureșan, asistent universitar, doctor în biotehnologii, ”Institutul pentru Științele Vieții”, Cluj

      26 noiembrie – Festivitate de Premiere, Târgul Internațional de Invenții și Inovații din Domeniul Alimentar ”INOVALIMENT”, ediția a II-a