Conferințele INOVALIMENT – Sustenabilitatea alimentelor, o temă actuală de cercetare

nov. 24, 2020Stiri

Interesul în creștere pentru un consum sustenabil poate contribui la construirea unui viitor mai optimist. Consumatorii sunt tot mai conștienți de impactul pe care îl are comportamentul lor asupra mediului, și prin urmare, mulți decid să contribuie la reducerea efectelor negative adoptând moduri de consum mai sustenabile.

Sustenabilitatea alimentelor este o directivă de cercetare, deoarece alimentele viitorului trebuie să țină cont de obiective durabile și de conservarea mediului. Mai multe conferințe pe această temă a fost susținute în cadrul primul târg de invenții și Inovații ”INOVALIMEN”, care are loc zilele aceste.

Agenda 2030 pentru o dezvoltare durabilă cuprinde 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă dintre care 2 fac referire la mediu si alimentație. România a aderat la acest program european asumandu-si transformarea sectorului agroalimentar.

Consilierul de Stat și Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, László Borbély a susținut, în cadrul INOVALIMENT, o conferiță cu tema: “Obiective de dezvoltare durabilă în industria alimentară-instrumente cheie pentru o viață sustenabilă și durabilă”.

Tot în cadrul Inovaliment a fost prezentată tema: ”Securitatea alimentară versus producția alimentară sustenabilă’’. Speaker: Ing. Dr. Nastasia Belc, Director General al Institutului de Bioresurse Alimentare Bucureşti, Conf.  Univ. USAMV Bucureşti.

Evenimentul se desfășoară online pe site-ul www.inovaliment.ro. La Inovaliment participă specialiști și speakeri din țară, dar și din afara țării.

Scopul târgului este acela de a susține și promova cercetarea științifică, tendințele, noutățile și inovațiile din domeniul alimentar, precum și conectarea mediului academic cu mediul de business, pentru facilitarea transferului tehnologic.

INOVALIMENT se va încheia pe 27 noiembrie cu o ceremonie de acordare a diplomelor.