CO-MICROÎNCAPSULAREA ANTOCIANILOR DIN OREZ NEGRU ȘI BACTERII LACTICE

oct. 27, 2021Alimente functionale 2021

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Bolea Carmen-Alina
Judet: Galați
Descriere scurta: In acest proiect s-a urmarit obținerea a două tipuri de pulberi funcționale, extractele bogate în antociani din orez negru (Oryza sativa L.) și bacterii lactice (Lactobacillus casei) fiind încapsulate într-o matrice biopolimerică compusă din proteine din lapte și inulină prin proccesul de liofilizare.
Documente:
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

Pentru a putea obține două tipuri de pulberi funcționale, extractele bogate în antociani din orez negru (Oryza sativa L.) și bacterii lactice (Lactobacillus casei) au fost încapsulate într-o matrice biopolimerică compusă din proteine ​​din lapte și inulină prin proccesul de liofilizare. Pulberile obținute diferă între ele prin tipul de extract, una fiind cu un extract apos din orezul negru integral și cealaltă cu un extract etanolic  obținut dintr-o fracțiune din făina de orez negru, fracție care a fost obținută prin cernerea printr-o sită cu ochiuri de 180 mm. Cele două pulberi sunt bogate în fitochimice valoroase, eficiența de încapsulare fiind de până la 80% pentru ambele. Pulberile au fost caracterizate în ceea ce privește activitatea antioxidantă, conținutul total de polifenoli, conținutul total de flavonoide și conținutul total de antociani. Mai mult, structura și morfologia celor două pulberi au fost vizualizate cu microscopie confocală, această tehnică dezvăluind prezența compușilor biologic activi și prezența bacteriilor lactice (Lactobacillus casei) în matricea biopolimerului. Pulberile au prezentat o activitate antioxidantă remarcabilă de aproximativ 50 mM Trolox/g D.W. În ceea ce privește digestibilitatea in vitro, matricele complexe ale pulberilor au afișat protecția antocianilor în condiții gastrice, permițând astfel eliberarea lor în sucul intestinal. În plus, stabilitatea fitochimică a pulberilor a fost determinată și în timpul depozitării, astfel încât valorile activității antioxidante să fie constante. Rezultatele au evidențiat faptul că pulberile din orez negru obținute pot fi considerate suplimente alimentare funcționale datorită conținutului ridicat de compuși bioactivi și concentrației mari de bacterii lactice, care pot aduce numeroase beneficii pentru sănătatea umană.

{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate