BRÂNZĂ CU SPIRULINĂ

nov. 1, 2021Alimente functionale 2021

Scor evaluare comisie:

No Review Box was found with ID 0

No review found! Insert a valid review ID.

Scor evaluare vizitatori:

0 /5

(0 voturi)

Nume competitor: Gagu (căs. Leocă) Violeta și Calu Mirela Gianina
Judet: Brăila
Descriere scurta: Brânza cu spirulină este un produs cu valoare adăugată. Invenţia se referă la obţinerea unui sortiment de brânză cu adaos de Spirulina platensis. Produsul nou obținut din brânză de vacă fortifiată cu Spirulina platensis, sub formă de pulbere, prezintă proprietăţi funcționale datorită ingredientelor folosite. Spirulina platensis este utilizată ca supliment alimentar, datorită funcției sale de a stimula sistemul imunitar și datorită activității antivirale. Acest tip de produs este destinat tututor categoriilor de consumatori cu excepția persoanelor care au fenilcetonurie (compozitia sa în fenilalanina), care au afecțiuni renale, care au hipertiroidie (are conținut de iod), mai mici de 3 ani care nu ar trebui sa consume deloc spirulina.
Evaluare proiect

Nu exista o caseta de review. Adaugati un ID valid de caseta de review.

Descriere: Brânza cu spirulină este un produs cu valoare adăugată.

Autori: Calu Mirela Gianina, Gagu (căs. Leocă) Violeta

Brânza cu spirulină este un produs cu valoare adăugată. Invenţia se referă la obţinerea unui sortiment de brânză cu adaos de Spirulina platensis. Produsul nou obținut din brânză de vacă fortifiată cu Spirulina platensis, sub formă de pulbere, prezintă proprietăţi funcționale datorită ingredientelor folosite. Spirulina platensis este utilizată ca supliment alimentar, datorită funcției sale de a stimula sistemul imunitar și datorită activității antivirale.

          Acest tip de produs este destinat tututor categoriilor de consumatori cu excepția persoanelor care au fenilcetonurie (compozitia sa în fenilalanina), care au afecțiuni renale, care au hipertiroidie (are conținut de iod), mai mici de 3 ani care nu ar trebui sa consume deloc spirulina.

Brânza cu spirulină este un produs obținut din lapte de vacă, cheag, sare, clorură de calciu, Spirulina platensis pulbere 2 %  – caracterizată printr-o valoare nutritivă ridicată, ca urmare a concentrării grăsimii, proteinelor şi sărurilor minerale care, în urma proceselor de maturare trec în forme mai uşor asimilabile de către organism, capătă însuşiri organoleptice specifice şi sortimentul pot fi păstrat o perioadă de timp îndelungată; Spirulina platensis reprezintă o sursă importantă de acid gama linolenic, un acid gras polinesaturat esenţial; Pigmenţii de ficocianină întâlniți la spirulină prezintă o activitate antioxidantă şi totodată scanează radicalii peroxil.

Până în prezent, nu există niciun produs specific recomandat pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus.  Cu toate acestea, cei infectați cu virusul ar trebui să beneficieze de îngrijire adecvată  și o alimentație corectă. Consumul de brânză cu spirulină  reprezintă o alternativă naturală. Produsul conține spirulina platensis a fost demonstrat faptul că aceasta activează macrofagele, celulele NK, celulele T, celulele B și stimuleză producerea interferonului gamma și a citochinelor. Substanțele naturale izolate din S. platensis au fost observate ca fiind inhibitori ai unor viruși încapsulați, prin blocarea absorbției virale, înaintea de a se realiza penetrarea și pătrunderea în celule (Yakoot et al., 2012).

Prezenta invenție se referă la o produs lactat cu valoare nutriţională ridicată, prin aport exogen de proteine, care să fie capabil să compenseze deficitul de aminoacizi esenţiali, superioar produselor fabricate în ţară. În urma cercetărilor s-a obţinut produs nou -brânză cu conţinut sporit de proteine asigurat prin adaos de spirulină, produs in curs de brevetare şi omologare la OSIM.

Realizarea BRÂNZEI CU SPIRULINĂ  s-a realizat cu sprijinul și în condițiile existente la  S.C. PARAURLACT S.R.L., COMUNA MĂXINENI, JUDEȚUL BRĂILA

{{ reviewsOverall }} / 5 Vizitatori (0 voturi)
Rating
Opinii si evaluari Adauga o evaluare
Afisare dupa:

Fii primul care evalueaza proiectul.

User Avatar User Avatar
Verificat
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Afiseaza mai multe
{{ pageNumber+1 }}
Adauga o evaluare

Politica de confidentialitate Sunt de acord cu politica de confidentialitate