Istoria microbiologiei românești și perspective asupra medicinei actuale

Vineri, 04.12.2020, 15:00

Printre guest speakerii acestui seminar se numără:

Prof. Univ. Dr. Viorel Alexandrescu, cercetător științific în cadrul acestei instituții reprezentative pentru știința medicală mondială, care va face o prezentare a istoriei microbiologiei românești și a activității Dr. Ioan Cantacuzino.

Dr. Marius Geantă, fondator al Centrului pentru Medicină Inovativă, Co-Președinte al Școlii Europene de Medicină Personalizată, care va vorbi despre genetica din spatele vaccinului.

Dr. Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), care va vorbi despre vaccinarea și sănatatea publică.

Virusologul Costel Atanasiu, Cercetator Știintific la University of Pennsylvania USA, care va vorbi despre vaccinurile anti COVID, cu avantajele și dezavantajele fiecăruia.


Restrangeti

Nu exista inca nicio inregistrare.

Sesiuni de comunicare

Sesiuni de comunicare

PROGRAM PREZENTARI LUCRARI STIINTIFICE

Marti, 24 noiembrie 2020 – Alimente functionale si sustenabile

    ora 10.30   –  “PANDISPAN VEGAN INOVATIV CU REZIDUURI DIN FRUCTE SI LEGUME CU REZIDUURI DIN FRUCTE SI                                                LEGUME”, Andrei Borsa, USAMV

    ora 11.30– “BAUTURA DESTINATA PERSOANELOR CU DISLIPEDIMIE”, Caterina Dumitru, Facultatea de Stiinta si Ingineria                                                Alimentelor, UDJC

     ora 12.30- “PROCEDEU DE OBTINERE A UNUI PRODUS FERMENTAT DIN LEGUMINOASE GERMINATE”, Livia Patrascu,                                            Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, UDJC

      ora 13.00 -“ COMPOZITIE DE ALUAT PENTRU BISCUITI APERITIVI AGLUTENICI”, Carmen Bolea, Facultatea de Stiinta si                                                 Ingineria Alimentelor, UDJC

      ora  13.30 – “DESERT GELIFICAT PE BAZĂ DE FRUCTE DE PĂDURE PENTRU DIABETICI”, Octavian Baston,UDJG

      ora  14.00 – “COMPOZIȚIE DE PASTĂ VEGETALĂ PE BAZĂ DE MAZĂRE ȘI PUDRĂ DE CÂNEPĂ”, Daniela Istrati,UDJG

      ora 14.30 -“ DULCEAȚĂ FORTIFIATĂ CU MIEZ DE SÂMBURI”,Octavian Baston, UDJG

       ora 15.00 -“INGREDIENTE NATURALE MULTIFUNCTIONALE PE BAZA DE FLAVONOIDE DIN COAJA DE  CEAPA SI                                                    BACTERII LACTICE CO-MICROINCAPSULATE “, Adelina Milea, UDJ

       ora 15.30 -“PRODUS ALIMENTAR FUNCTIONAL DESTINAT CONTROLULUI GREUTATII CORPORALE”, Dana Radu,                                                      Universitatea Aurel Vlaicu, Arad

        ora 16.00- “IAURT DIN LAPTE DE CAPRA IMBOGATIT CU FRUCTE DE ARONIA, Cristina Nita, USAMV Cluj

 

Miercuri 25 noiembrie – Alimente functionale si sustenabile

         ora 10.00 – “ CREMA DE BRANZA CU CIMBRISOR”, Maria Socaciu, USAMV Cluj

         ora 10.30. – “INGREDIENTE NATURALE CU FUNCTIONALITATE MULTIPLA PE BAZA DE EXTRACTE DIN COJI DE                                                       VINETE  SI BACTERII LACTICE CO-MICROINCAPSULATE, Nina Condurache

         ora 11.00 –“DULCEATA FORTIFIATA CU MIEZ DE SAMBURI”, Ocatvian Baston, UDJG

         ora 11.30- “ PARIZER DIN CARNE DE PORC FARA NITRIT”, Cristian Dima, UDJG

         ora 12.00- “DRESSING VEGAN IMBOGATIT CU FLORI DE CRAITA”, Maria Garnai, UDJG

         ora 12.30- “PATE DE PORC CU CORINADRU”,Melinda Fogarasi, USAMV Cluj

         ora 14.30- “GEM DE DUDE”, Octavian Baston, UDJG

         ora 15.00- “V-PASS-F, SUPLIMNET ALIMENTAR FUNCTIONAL PE BAZA DE SOIA”,Despina Bordean, USAMV Timisoara

         ora 15.30- “JELEU IMBOGATIT CU PUDRA PSYLLIUM SI SUC DE FRUCTE”  si SALAM CU ALGE”, Camelia Pop, USAMV                                             Bucuresti

         ora 16.00-“ BAUTURA READY-TO-GO PE BAZA DE ZER SI SUC DE FRUCTE”, Cristina Semeciuc, USAMV Cluj

         ora 16.30-“CREMA DE BRANZA CU ADAOS DE PLANTE AROMATICE”, Melinda Fogarasi, USAMV Cluj

Joi 26 noiembrie – Tehnologii inovative

       ora 10.00 –“PROCEDEU DE OBTINERE A POLIFENOLILOR DIN TESCOVINA  DE STRUGURI”, Rodica Sturza, Universitatea Tehnica a                            Moldovei

        ora 10.30 -“INSTALATIE DE USCARE APRODUSELOR GRANULARE IN STRAT SUSPENDAT”, Mircea Bernic,Universitatea Tehnica a                              Moldovei

        ora 11.30 – “PROCEDEU DE OBTINERE A COLORANTILOR DIN PETALE DE SOFRANEL”, Alexandra Savcenco, Universitatea Tehnica                             a  Moldovei

        ora 12.00-“ECOTEHNOPOM-TEHNOLOGII ECOLOGICE CONSERVARE POMICULTURA”, Andreea Stan, USAMV Bucuresti

        ora 12.30 -“FRUCTE DE KIWI PRODUSE IN ROMANIA SI VALORIFICAREA LOR”, Lavinia Iliescu, USAMV Buucresti

        ora 13.00 -“ASIMINA, FRUCT TROPICAL CRESCUT IN ROMANIA SI VALORIFICAREA LOR”, Lavinia Iliescu,USAMV Bucuresti

        ora 13.30 -“OBTINEREA SI STABILIZAREA UNOR COLORANTI, ANTIOXIDANTI SI CONSERVANTI DE ORIGINE VEGETALA                                    PENTRU ALIMENTE FUNCTIONALE”,Aliona Ghendov

        ora 14.00 -“PROCEDEU DE OBTINERE A AMESTECULUI DE GRASIMI TARTINABILE PE BAZA DE SMANTANA DULCE”, Oxana                               Radu, Universitatea Tehnica a Moldovei

        ora 15.00-“PROCEDEU DE OBTINERE A SMANTANII DIN CAS DULCE”, Aliona Ghendov, Universitatea Tehnica a Moldovei

        ora 15.30 -“SusOrg Plus-  TEHNOLOGII DE PROCESARE INTELIGENTE DE ADITIIV ALIMENTARI SI COLORANTI ALIMENTARI”,                             Liliana Badulescu, USAMV Buucresti

        ora 16.00 -“FRUCTE DE KIWI PRODUSE IN ROMANIA SI VALORIFICAREA LOR”, Lavinia Iliescu, USAMV Bucuresti

        ora 16.30-“ASIMINA, FRUCT TROPICAL CULTIVAT IN ROMANIA SI VALORIFICAREA LOR”, Lavinia Iliescu, USAMV Bucuresti

Vineri 27 noiembrie – Ingrediente inovatoare si siguranta alimentelor

        ora 10.00- “PATEU CU FRUCTE DE MARE SEA FLAVOR”, Delia Dumbrava, USAMV Timisoara

        ora 10.30 -“SOS VEGETARIAN APRICOT DELIGHT”, Delia Dumbrava, USAMV Timisoara

        ora 11.00 – “DESERT DIETETIC CU PUDRA DE ROSCOVE”, Delia Dumbrava, USAMV Timisoara

        ora 11.30 -“SISTEM DIGITAL DE TRASABILITATE IN INDUSTRIA CARNII”, Andrei Borsa, USAMV Cluj

        ora 12.00 -“SISTEM DIGITAL DE TRASABILITATE BAZAT PE TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN IN INDUSTRIA DE LACTATE”, Andrei                            Borsa, USAMV Cluj

        ora 12.30 – “AMELIORAREA CALITATII SI SIGURANTEI ALIMENTELOR PRIN BIOTEHNOLOGII SI INGINERIE ALIMENTARA,                                  Rodica Sturza, Universitatea Tehnica a Moldovei

        ora 13.00 – “VALORIZAREA DESEURILOR AGRO-INDUSTRIALE”, Rodica Sturza, Universitatea tehnica a Moldovei

        ora  13.30- “NUTRITIE PERSONALIZATA PENTRU BUNASTAREA MEA”,Rodica Siminiuc, Universitatea Tehnica a Moldovei

        ora 14.00 – “NANOCOMPOZITE POLIMERICE PENTRU ACOPERIRI PODELE INSTITUTIIPUBLICE”, Laurentiu Marin, ICECHIM

        ora 14.00 – “METODA SUSTENABILA DE AMBALARE ECOLOGICA A PAINII TRADITIONALE FARA ADITIVI”, Dana Radu,                                           Universitatea Aurel Vlaicu Arad

        ora 15.00 – “CURMALUL CHINEZESC, SPECIE POMICOLA NOUA PENTRU VALORIFICAREA AREALELOR EXPUSE                                                      DESERTIFICARII”, Florin Stanica, USAMV Bucuresti

        ora 15.30 – ‘BIOXIVACCINI-SITEME NATURALE FENOLICE CU PROTECTIE ANTIOXIDANTA PENTRU LIPIDELE ALIMNETARE                                OBTINUTE DIN ARBUSTI DIN GENUL VACCINIUM SI  E  EVALUAREA BIOACCESIBILITATII PE PARCURSUL                                          DIGESTIEI GASTRO-INTESTINALE”, Oana Bujor, USAMV Bucuresti

 


Cum pot fi combatute problemele de sănătate legate de alimente, prin schimbări în obiceiurile nutriționale

Cum pot fi combatute problemele de sănătate legate de alimente, prin schimbări în obiceiurile nutriționale

23 noiembrie 2020, ora 16:00 – Nutrigenomica, o nouă abordare a medicinei de precizie

Cum pot fi combatute malnutriția, obezitatea si alte problemele de sănătate legate de alimente, prin schimbări în obiceiurile nutriționale?

Speaker: Dr. Simona Carniciu, Doctor în Științe Medicale și Medic Specialist în diabet, nutriție și boli metabolice

Cod de acces: se va furniza la inceputul conferintei


Rolul interacțiunior genă-genă în definirea aporturilor zilnice de nutrienți

Rolul interacțiunior genă-genă în definirea aporturilor zilnice de nutrienți

23 noiembrie 2020, ora 15:00 – Nutrigenomica, o nouă abordare a medicinei de precizie

“Rolul interacțiunior genă-genă în definirea aporturilor zilnice de nutrienți
Speaker: Dr Mihai Niculescu, genetician, fondator al institutului Advanced NutriGenomics LLC SUA, Profesor Asociat al UMF Victor Babeș, Timișoara.

Cod de acces: se va furniza la inceputul conferintei


Prevenția personalizată: unde începe și unde se termină rolul alimentației?

Prevenția personalizată: unde începe și unde se termină rolul alimentației?

23 noiembrie 2020, ora 14:30- Nutrigenomica, o nouă abordare a medicinei de precizie

“Prevenția personalizată: unde începe și unde se termină rolul alimentației?”
Speaker: Dr. Marius Geantă, fondator al Centrului pentru Medicină Inovativă, Co-Președinte al Școlii Europene de Medicină Personalizată.

Cod de acces: se va furniza la inceputul conferintei